Welkom!

Welkom op de website van de NVTH, de Nederlandse Vereniging voor Trombose en Hemostase.

De NVTH is een beroepsvereniging van wetenschappelijk onderzoekers die werkzaam zijn op het gebied van de bloedstolling.

De NVTH organiseert cursussen voor beginnende basale en klinische wetenschappelijk onderzoekers over de cellen en factoren die nodig zijn voor het voorkomen van ongewenste afsluiting van bloedvaten (trombose) en voor het tegengaan van bloedverlies na beschadiging van de bloedvaten (hemostase). Verder stimuleert de NVTH de interactie tussen onderzoekers op het gebied van trombose en hemostase door het organiseren van een 2-daags symposium waarop onderzoekers hun wetenschappelijk onderzoek kunnen presenteren en bespreken met de overige leden van de NVTH.

De NVTH Werkgroep Hemostase Diagnostiek (WHD) heeft tot doel het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van trombose en hemostase, ter bevordering van de expertise van diagnostische testen bij betrokken laboratoria.

Namens het bestuur,
Prof. dr Saskia Middeldorp, voorzitter