Events

ECAT cursussen 2020

Stichting ECAT organiseert samen met stichting Clinical Education ook in 2020 weer 4 cursussen, te weten:
– Basale laboratoriumdiagnostiek van de bloedstolling en casuïstiek op 24 september (was 26 maart)
– Verdiepingscursus Kwaliteitscontrole op 5 november (was 11 juni)
– Fysiologie, diagnostiek en afwijkingen in de secundaire hemostase op 17 september- Opfriscursus diagnostiek van de bloedstolling i.c.m. middagprogramma naar keuze (1) Fysiologie, diagnostiek en afwijkingen in de primaire hemostase, (2) Casuïstiek van bloedingsziekten en trombose, (3) Kwaliteitscontrole op 3 december

Meer informatie over deze cursussen is hier te vinden.

Deze cursussen zijn onderdeel van een 4 jarig cursus programma. Meer informatie hierover is te vinden in de bijlagen: Flyer ECAT scholingsprogramma 2020-2023 en ECAT Flyer scholing 2020


INVENT Dragon’s Den competition

Op 15 juli van dit jaar vindt voor de derde jaar de INVENT’s Dragon’s Den competitie plaats, waar 35.000 Canadese dollars kunnen worden verdiend om een onderzoek een boost te geven. Ook dit jaar is er weer een Nederlandse inzending, de MEDEA studie, een klinische trial bij vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies bij gebruik van factor Xa remmers. Het doel is om uit te kunnen breiden naar Ierland.

De Dragon’s Den belooft een hoog amusements gehalte te krijgen, met Simon Noble, Jerrold Levy en Ida Martinelli als dragons.


11th World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences

Het 11th World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences is uitgesteld en zal plaatsvinden van 22-26 augustus 2021 in Maastricht. Voor meer informatie over het indienen van voorstellen voor sessies en voor sponsoring, zie de congreswebsite.


AMSTOL Symposium

Het 23e Amsterdam Stolling (AMSTOL) Symposium is uitgesteld en zal plaatsvinden op 21 oktober 2021 in het Amsterdam UMC – Locatie AMC.